Jobbsökning för truckförare

Hur gör man då när man väl har sitt truckkort för att få jobb som truckförare? Lättast sköter du jobbsökning som truckförare genom alla de olika jobbsökarsidor som finns på internet. Nästan varje dag kommer det ut nya annonser för jobb som truckförare. De flesta jobb finns på de större orterna men vill du helst inte flytta så koncentrera din jobbsökning som truckförare på de jobb som finns på din ort. I alla städer som har större produktionsenheter av något slag finns det chans att få jobb som truckförare. Många bemanningsföretag anställer också truckförare vilket kan vara ett bra sätt att få in foten på ett företag för att på sikt få fast jobb som truckförare. Låt också alla i din bekantskapskrets veta att du håller på med en jobbsökning som truckförare. Kanske är det någon som har behov av truckförare på deras arbetsplats.

Proffsig ansökan krävs för jobbsökning för truckförare

För att din jobbsökning som truckförare ska gå så bra som möjligt gäller det också att du har dina papper i ordning. Du behöver ett CV och ett personligt brev.

Kolla först upp hur du skriver ditt CV, eller om du redan har ett, kolla att alla uppgifter är korrekta och aktuella och skriv naturligtvis till din truckutbildning. De som jobbar med rekrytering på olika företag får in massor av ansökningar och ditt CV måste därför se professionellt och snyggt ut. Minsta lilla misstag som felstavningar eller dåligt språk kan direkt diskvalificera dig. Så ta gärna hjälp av någon för din jobbsökning som truckförare för att t.ex. korrekturläsa ditt CV. I ditt CV skriver du ner fakta om dig själv som utbildning och tidigare arbeten m.m. Det ska dock inte vara personligt utöver detta. Det är inte i ditt CV du berättar varför du söker jobb som truckförare på en viss arbetsplats. Detta gör du istället i ditt personliga brev.

Tappa inte modet

Både för ditt CV och framförallt för ditt personliga brev är det viktigt att du läser arbetsbeskrivningen för det truckförarjobb du söker. Skicka inte samma brev till alla olika arbetsplatser utan läs på om företaget och tänk till varför du vill och skulle passa att jobba som truckförare på just det företaget. Brevet är viktigt för din jobbsökning som truckförare eftersom det är det första personliga intryck rekryteraren får av dig. Skriv kortfattat och rakt på sak och fokusera på saker som har med jobbet att göra. Du kanske är världens roligaste människa med massor av kompisar och fritidsintressen. Detta är dock inte något som man bör skriva för mycket om. Ett par korta meningar på slutet om ditt liv utanför jobb räcker. Det är heller inte en bra idé att kräva en viss lön eller säga att man bara kan jobba vissa tider. Förbered dig också på att din jobbsökning som truckförare kan ta lite tid. Tappa inte modet utan fortsätt att förbättra ditt CV och personliga brev, leta efter kontakter och bevaka jobbsajter.