Säkra jobbet med ett truckkort

Att skaffa truckkort kan vara en klok investering för dig som vill förbättra dina jobbmöjligheter och utöka din kompetens. Truckförare är eftertraktade på arbetsmarknaden, och med rätt behörighet kan du öppna dörren till en rad olika branscher, inklusive lager och distribution, industri och transport.

Läs mer

Pris på truckkort

Priset varierar beroende på vilken typ av behörighet du vill ha, utbildningsanordnare och kursens omfattning. Det är vanligast och mest lönsamt att ta ett kort som kombinerar A- och B-behörighet.

Klass

Beskrivning

Normalpris

A

Låglyftande truckar

2000 – 4000 kr

B

Höglyftande truckar

2500 – 6000 kr

C

Gaffeltruckar

Varierar (oftast genom arbetsgivare)

D

Stora truckar

Varierar (oftast genom arbetsgivare)

Kombinationer:

  • A + B: 4000 – 8000 kr (vanligast och mest lönande)
  • A eller B: 2000 – 4000 kr

Vad ingår i en truckutbildning?

En truckutbildning innehåller både teoretiska och praktiska moment. Den teoretiska delen lär dig om fordonets funktioner, säkerhets- och trafikregler. Den praktiska delen ger dig möjlighet att öva på att köra, under handledning av en erfaren instruktör.

Flexibla utbildningsalternativ

Utbildningen kan genomföras på olika sätt, t.ex. under några dagar i följd eller via en kombination av distansundervisning och praktiska moment. Vissa utbildare erbjuder även delbetalning, vilket kan vara ett alternativ för dig som inte har möjlighet att betala hela kursen på en gång.

Företag som erbjuder truckutbildningar